Frijke Dijkstra

Frijke is al vele jaren als hulpverlener binnen allerlei settingen werkzaam. Daarnaast heeft ze een grote passie ontwikkeld voor het werken met honden. In 2012 is Frijke haar eigen praktijk begonnen. Vanuit deze praktijk is ze als GGZ-agoog, gespecialiseerd in dierondersteunde interventies, voor verschillende GGZ-instellingen werkzaam.

Grote interesse in dierenwelzijn

Daarnaast is ze als docent, intaker en instructeur werkzaam bij Bultersmekke Assistancedogs (BMA), een assistentiehonden-organisatie die zich gespecialiseerd heeft in teamcoaching. Op basis van haar grote interesse in het dierenwelzijn, in combinatie met haar jarenlange ervaring in het werken met assistentiehonden, heeft BMA haar gevraagd zitting te nemen in de werkgroep.

“Ik zet me binnen de werkgroep in voor het verder professionaliseren en reguleren van het werkveld. Om daarmee het dierenwelzijn van de in te zetten dieren, zowel binnen het vakgebied van assistentiehonden als dat van de dierondersteunde interventies, verder onder de aandacht te brengen en te kunnen gaan waarborgen”.